Köpinformation/köpvillkor

Den här webbsidan ägs och drivs av Gröna Ånäs EF, vilka avses vid användning av ”vi”, ”vårt”, etc. Alla funktioner, allt material och service på sidan erbjuds dig som besökare under förutsättning att du accepterar alla villkor och policys vi delger i följande dokument.

Gröna Ånäs förbehåller sig rätten att uppdatera dessa köpvillkor om skäl för det föreligger. Vi förbehåller oss också rätten att när som helst neka service/köp.

Vi följer konsumentköplagen och distanshandelslagen.

För att handla på masurbjork.com måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Följande villkor gäller alla transaktioner på www.masurbjork.com och med Gröna Ånäs EF. Du måste godkänna följande villkor för att beställa. Läs dem noggrant och skriv ut en kopia för framtida referens.


1. Beställa
Vi tar emot beställningar via:
– webbutiken
– e-post till info(at)masurbjork.com

Vi säljer endast inom Sverige. 
Minsta ordervärde 100 kr.


2. Priserna
Alla priser anges i svenska kronor inklusive 25 % moms. Gällande pris är det som anges när du gör din beställning. Masurbjork.com reserverar sig för eventuella publiceringsfel och förbehåller sig rätten att ändra priser, specifikationer och villkor utan förhandsbesked. 


3. Betalning
Vi använder Payson Checkout som betalningslösning. Genom Payson Checkout erbjuds kunden att till exempel handla mot faktura och välja att få fakturan via e-post eller som brev. Det går även att delbetala i 3-24 månader, och naturligtvis att betala köpet direkt med kort (Visa, Mastercard, Maestro, Diners Club eller Discover Card), Swish eller internetbank.

4. Frakt & Leverans
Vi använder PostNords Postpaket som leverantör och fraktkostnaderna följer därmed PostNords priser beroende på den totala vikten av försändelsen. Fraktkostnaden framgår i sista steget av betalningprocessen. 

4.1 Avhämtning
Vi skickar din order så fort som möjligt.

Varor som finns i lager skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar, efter att vi mottagit kvitto på godkänd betalning. Därefter tar det någon dag för Posten att leverera ert paket. Till stora delar av Sverige tar det Posten bara 1-2 dagar att leverera. Paketet levereras till ert närmaste utlämningsställe eller som brev direkt hem i er brevlåda.

För artiklar som är slut på vårt lager gäller följande. Vi restnoterar inga varor utan det antal varor som finns i vårt lager visas direkt i butiken. Vi fyller på lagret så snart vi får tillgång till fler antal och när det sker läggs det omedelbart ut på butikssidan.

5. Skadat gods
Gröna Ånäs EF ansvarar för varan under transporten till dig. Om varan skadas under transporten ska du genast anmäla detta när du hämtar ut försändelsen. Om du inte upptäcker detta förrän du kommer hem, meddela oss via e-post, info(at)masurbjork.com, omgående.

Om en vara skadas eller kommer bort då du sänder den tillbaka till oss är du som kund ansvarig.

6. Reklamationer
Då våra varor är av naturmaterial (främst masurbjörk) bör kunden ha i åtanke att mindre sprickor och gropar i virket kan förekomma och att mängden masurbildning (masurmönstret) varierar från vara till vara. Då trävaror är levande material som rör sig beroende på temperatur och fuktighet, kan vi inte garantera att det inte förekommer. Eftersom kvalitén för oss är viktig, kontrolleras alltid varje vara noggrant före leverans så att varan har en godkänd kvalité beroende på vilken kvalité som valts vid beställningen. Skulle varan trots detta vara skadad eller på något annat sätt defekt eller om du fått fel produkt eller fel antal så ber vi dig kontakta oss omedelbart via e-post till info(at)masurbjork.se så att vi kan rätta till felet. Varor som återsändes till oss mot postförskott eller efterkrav utlöses ej. Kontakta oss alltid om du önskar returnera en vara. Vid eventuella tvister följer vi Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


7. Öppet köp
Du har full returrätt inom 14 dagar från mottagandet av varorna. Meddelande om retur ska skickas till info(at)masurbjork.se senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta oss alltid innan du returnerar varan. Meddelandet ska innehålla följande information; 1) ordernummer 2) fakturanummer 3) namn på de produkter du vill returnera 4) Orsak till retur. Var noga med att kontakta oss innan eventuell returnering av produkt. Varan får ej vara skadad. Paketera produkten väl så att skada ej kan uppkomma och i paketet bifogar du ordernummer, dina adressuppgifter, eventuellt bankkonto (eller enligt överenskommelse med Gröna Ånäs EF). Skicka tillbaka paketet med innehållet nämnt i punkterna ovan.

Returportot betalas av kunden och det är kundens ansvar att paketet kommer fram till oss, så se till att skicka det som rekommenderat paket. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelsen!

Återbetalning sker snarast när vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid bankens namn, clearing nummer och kontonummer vid återbetalning. Om betalning gjorts via Kortbetalning så krediterar vi pengarna direkt tillbaks till kundens konto och inga bankuppgifter behövs.

Returer skickas till:
Gröna Ånäs
Östra Löa 430
714 94 Kopparberg

8. Makulering av order
Du kan makulera Din order när som helst innan paketet är skickat från oss. Om Ditt paket är skickat och du ändå vill makulera Din order får Du betala frakten dels till Dig, men också tillbaka till oss. Om Du vill makulera Din order maila ditt ordernummer till info(at)masurbjork.se


9. Personuppgiftspolicy/Integritetspolicy
I samband med din registrering och/eller beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss.

Dina personuppgifter kommer att behandlas av Gröna Ånäs EF för att administrera kundrelationen samt för marknadsföringsändamål. De personuppgifter som du lämnar kommer att används av Gröna Ånäs EF enbart.

Vi sparar följande persondata om våra kunder:

Kunder: Förnamn, Efternamn, Företag/organisation, E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Adress, Postnummer, Ort, Land, Telefonnummer.

Beställningar: E-post, Person-/org.nr, Momsnummer, Företag, Förnamn, Efternamn, Adress, Postnummer, Ort, Telefonnummer.

Gröna Ånäs EF är personuppgiftsansvarig för behandling av de personuppgifter som du som kund lämnar till oss.

Gröna Ånäs EF kommer att vidta rimliga åtgärder för att bevara personuppgifter endast så länge som det krävs för att uppfylla de ändamål för vilka de samlades in. Vi behåller dina personuppgifter så länge det behövs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden d.v.s. fakturera, hantera klagomål eller reklamationer m.m.

Som kund till Gröna Ånäs EF har du enligt Allmänna dataskyddsförordningen GDPR rätt att efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till oss, få besked om vilka personuppgifter om dig som vi behandlar och hur vi behandlar dessa. Du har också rätt att begära rättelse eller radering eller begränsning av behandling av de personuppgifter som vi behandlar om dig eller att invända mot behandlingen samt rätten till dataportabilitet. Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke, utan att detta påverkar lagligheten av behandlingen på grundval av samtycket, innan detta återkallades. Du har rätt att inge klagomål till en tillsynsmyndighet.

Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter och/eller där kunden har betalningsanmärkningar.


10. Försäljning till minderåriga
Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss.


11. Force Majeure
Gröna Ånäs EF är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl. a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t. ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden.

12. Övrigt
Gröna Ånäs EF reserverar sig för eventuella tryckfel och felskrivningar på hemsidan www.masurbjork.com. Vi kan heller inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas utseende och färg. Det är absolut förbjudet att kopiera våra bilder på hemsidan och använda dem för annat bruk. Olovlig användning av bildmaterial som tillhör Gröna Ånäs EF polisanmäls. 

13. Tvist
Vid eventuell tvist kommer Gröna Ånäs EF att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.


14. Kontakta oss
Du kan när som helst kontakta oss via e-post: info(at)masurbjork.com
eller via telefon 0709-464293 mellan 10 – 15, mån – fre.
Vi försöker besvara din fråga inom en arbetsdag.

Gröna Ånäs
Östra Löa 430
714 94 Kopparberg
Sweden

Org.nr. 610530-1037