Om oss

Välkommen att köpa virke av masurbjörk från vår egen odling!

På gården Gröna Ånäs i byn Östra Löa mellan Lindesberg och Kopparberg växer ca 2,5 hektar masurbjörk. Det var i mitten på 90-talet föregående ägare till gården planterade frösådda plantor från Finland.

Då vi tog över gården 2014 påbörjade vi en ordentlig genomgång och gallring av beståndet vilket har lett till att vi nu har relativt mycket masurbjörk till försäljning, främst mindre bitar men även en del på stock (diameter 100-250mm) och även en del sågat i olika dimensioner.

Våren 2023 öppnade vi så den här webbsidan, masurbjork.com. Verksamheten är än så länge inte särskilt omfattande utan befinner sig mer på hobbynivå. Arbetet med masurbjörken har stark konkurrens av alla andra sysslor här på gården (djur, odlingar, underhåll etc.). Allt har sin prioritering som bekant. Men allt har vi en massa prima masurbjörk tillgängligt, både torkad och färsk. Till låga priser och hög kvalité! Hoppas du finner något av intresse här på sidan. Välkommen att surfa runt!

I mån av tid välkomnar vi även enstaka kunder hit till gården Gröna Ånäs i byn Östra Löa mellan Lindesberg och Kopparberg (googla ”Gröna Ånäs”). Förutsättningen är att du innan du/ni kommer ringer/messar/mejlar och bokar en tid samt att ni är beredda att köpa masurbjörk till ett värde av minst 1000:- under besöket. Vi kan tyvärr inte expediera mindre inköp än så med tanke framförallt på tiden det tar från alla våra andra sysslor. Ring innan besök.

Du når oss på info(at)masurbjork.com eller 0709-46 42 93. Välkommen med din förfrågan.

//Rolf & Iréne Elmström